Responsive Advertisement

2021. július 22., csütörtök

Hogyan válasszunk könyvet?

 


A választás mestersége

Gondolom veled is előfordult már, hogy annyi ruhád közül nem tudtál mit felvenni mert egyszerűen nem tudtad mit válassz. Nálam ez rengetegszer előfordult, ha nem is ruhákkal, annál inkább könyvekkel. Nehéz egy könyvet választani, hiszen ott van a rengeteg porosodó olvasatlan könyv a polcodon. Nem is beszélve arról, hogy olvasói válság idején, nem éppen jó ha olyan könyvet olvasunk ami nem tud kihúzni a csávából. Ezért is gondoltam, hogy elhozok nektek néhány tippet, ami esetleg segíthet ha ilyen helyzetbe kerültök:

    1. A kalapos megoldás:

Ismerős a "nekem mindegy csak legyen valami" mondat? Akkor ez a tipp pont neked szól. Hisz, ha csak klassz könyveid várnak rád, akkor minek gondolkodni azon, hogy mit olvass. Csak írd össze dobd bele egy kalapba, jól kavard meg, hogy egyenlő eséllyel induljanak (csak hogy ne legyen sértődés ;) ) és húzz ki egyet. Látod? Nem is olyan nehéz, szóval irány bekuckózni és olvasni!

    2.  Kiszámolók:

Tudom, tudom, tudom. Ez eléggé egy kétségbeesett ötlet, de ha nincs időd cetliket írni, csak menj végig az olvasatlan könyvekkel teli polcodon és mondj el egy kiszámolót. Csinálhatod úgy is, hogy amelyikre esik az utolsó szó az kiesik, de akár már olvashatod is. Ahogy éppen neked tetszik. :D

    3. Rábökni:

FIGYELMEZTETÉS! Szigorúan csak mázlistáknak! Igaz, az előzőek sem voltak nagy tippek, de hogy ezt miért is tartom különlegesnek? Erre személyes példát is felhoznék de előbb elmondom mi is ez. Nem egy nagy feladat, ahogy a tippből is láthatod, csak rá kell bökni egyre. Viszont miért ajánlom ezt mázlistáknak? Mert ha tényleg az összes könyvedet kiteszed amit elolvasnál, és úgy böksz rá egyre, mázlista legyen a talpán aki a tökéletes következő könyvre bök rá. Párom rendszeresen ezzel a módszerrel választja ki nekem a következő könyvet, és valahogy mindig beletrafál az akkori hangulatomba, pedig azt se tudja, miről szólnak. :D

    4. Elemezd magad:

Talán ez eddig a leghasznosabb tipp, amit lehet adni ilyenkor, de talán annál nehezebb. :D Sokszor az akkori hangulatunkhoz, érzelmeinkhez igazítjuk az olvasást, és ezzel semmi baj nincs, sőt talán az egyik legjobb dolog. Ezért, ha nem is tudsz dönteni, próbáld meg az érzéseidhez igazítani a választást. Lehet, hogy szomorú vagy és valami viccesre, szórakoztatóra vágysz, vagy lehet, hogy megpróbálkoznál valami nehezebbel. A lényeg, hogy találd meg mit súgnak belülről az ösztöneid.

    4+1. A mindent ütő kártya:

Ha ezek közül egyik sem válna be, ne csüggedj! A lényeg, hogy megpróbáltad. De ha már itt tartunk. Van egy végső és egy utolsó tippem számodra. Az újraolvasást sohasem vetették meg. ;)





Köszönöm, hogy elolvastad, azért remélem találsz benne pár hasznos tippet! Kívánok nektek gyönyörűen szép napot, és teljen jól a hetetek!

Vasutas Hölgy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Comments

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *