Responsive Advertisement

2021. július 22., csütörtök

Nézzük át együtt: Az eltűnt hitves

 


Bella Ellis: Az eltűnt hitves

Értékelés 5/5

Amikor Mrs. Elizabeth Chester, egy jómódú földesúr felesége eltűnik a szeles yorkshire-i lápon álló kastélyból, két kisgyermeket, illetve egy vérben úszó szobát hagy maga után. És megannyi megválaszolatlan kérdést. Mi történt vele? Elrabolták volna, vagy a legrosszabbtól kell tartani? Ha egy betörő járt a házban, hogyhogy nem vették észre a férje vérebei? És miért lett a ház urának első felesége öngyilkos?...

   És így jutunk el a Bronte (két ponttal az "e" betűn) nővérekhez. Természetesen ez egy kitalált történet, van igazság alapja de semmi sem bizonyítja azt hogy felcsaptak volna detektíveknek (vagy éppen nem).
    Írónőnk csodálatos beleéléssel mesél a három lány életéről, és kalandjairól. Igen, ez egy krimi regény, viszont az egyik legegyszerűbb amit valaha olvastam. Na álljunk meg egy kicsit! Mit is értek egyszerű alatt? Nem azt, hogy elejétől fogva lehet tudni ki a gyilkos mert ez nem igaz. Viszont a hangulat ami körüllengi az egész történetet, semmiért sem cserélném el. Könnyed, felemel, magával visz, repít, mintha te is ott lennél 1845-ben. A tájakon amelyeket említ az írónő szinte érezni a föld illatát. Tudjátok, ami eső után felszabadul a földből. Nyomoznak de közben érzed a közöttük lévő szeretetet ami összetartja őket és ezért is félted őket. Mi van ha az egyik nem éli túl ezt a történetet. Persze ilyenről szó sincs, de mégis. Mi van ha...
    Az izgalmas, helyenként megrázó jeleneteknél izgultam, faltam az oldalakat, ideges lettem és a szereplővel együtt gondolkoztam a kiút megtalálásában. Értük aggódtam minden oldalnál, és velük együtt kaptam fel a vizet amikor nőként lenézték őket. Igen, ez történt. Az egész történet egyfajta kiteljesedést is szeretne visszaadni. Hogy nőknek igenis van joga olyan jónak lenni mint a férfiaknak. (bár hozzátenném vannak teóriák, hogy mit képzeltek a férfiak amikor egy nő mondjuk magától olvasott valamit, de erről majd egy másik post-ban.)
    Úgy gondolom, ez egy mese. Kezdetnek, aki nem tudja mit olvasson krimi kategóriában annak tökéletes. Hamar meglehet találni a tettest, ha valaki igazán keresi. Ez a könyv nemes egyszerűségével lopja be magát olvasói szívébe. Megperdíti őket a tengelyük körül, átadja tudását, majd tovaleng más történetek után kutatva. Ez az Eltűnt Hitves.

Negatívumok:

    Ha még maradt valami amibe bele tudnék kötni azok a karakterek és azok néha értelmetlen párbeszédei. Charlotte számomra egy kicsit feleslegessé vált a köny vége felé, és néha Emilie és ő közötte való vitákat is gyerekesnek tartottam, talán ezért tudok legjobban azonosulni Annie-val.

Végszó

Köszönöm, hogy elolvastad bejegyzésemetmosolyogj, hiszen napod így lehet szebb,olvass sokat, szomorkododj keveset, itt a tavasz örüljetek!







Vasutas Hölgy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Comments

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *